Gikk i millionoverskudd

Fakultetet budsjetterte med millionunderskudd og kuttet brutalt i eksamener, kurs og gjentaksrettigheter. Nå viser det seg at fakultetet likevel gikk med overskudd.

Budsjettene på JUS har de siste to årene vært blodrøde, og vist underskudd i millionklassen. Som en følge av dette har upopulære tiltak som kutt i antall gjentak, mindre studentopptak og færre valgfag blitt resultatet. Men nå viser nye tall at underskuddet ikke er så stort likevel.

Overraskende
Stud.Jur. kjenner til at flere av medlemmene i fakultetsstyret ble noe overrasket da adminsitrasjonen la frem den nyeste økonomirapporten. Rapporten viste at fjorårets forventede regnskapsunderskudd, som svingte mellom alt fra 3,5 til til 6,5 millioner kroner i minus, i stedet ble et overskudd 700 000. Dekan Hans Petter Graver forklarer dettte med  feil overslag og missforståelser.

-En ekstratildeling (fra UiO, journ.anm.) på ca 1,4 mill kr som vi trodde skulle komme i 2009, viste seg å være en 2008-inntekt. Fordi tildelingen ble kunngjort i slutten av november, misforsto vi, sier Graver. I tillegg avviklet fakultetet den såkalte timebanken, hvor ansatte som jobber mer enn de trenger «satte inn» overtid som de kunne ta ut igjen senere. [Korreksjon: Timebanken ble ikke lagt ned. Fakultetet vedtok å endre hvor mye ansatte kunne «sette inn» i 2008. Vi beklager feilen.] Dette sparte man ytterligere en million kroner på. Fakultetet beregnet også at flere studenter skulle ta eksamener, men det har ikke slått til, og en har derfor hatt en million i ubrukte penger på denne posten.

Men Graver mener ikke at det betyr det at studenter utsetter eksamener i stedet for å ta dem pga forbudet mt å ta flere enn to gjentak. 
– Dette skyldes så vidt jeg forstår at vi har budsjettert litt rommelig.

Lederen av Juridisk studentutvalg (JSU), Helge Blyberg, sier at utvalget ikke har noen empiri som sier at studentene utsetter mer enn tidligere, men ber fakultetet undersøke om det stemmer.

Beholder pengene 
Siden økomomiplanleggingen er viktig for å vite om fakultetet kan utvide eller må kutte, har ledelsen iverksatt tiltak for å styrke økonomistyringen. Blant annet er  adminstrasjonen endret slik at det for ett år er fire i stedet for bare tre økonomistillinger på fakultetet. Blyberg er tilfreds med ledelsens tiltak.

– De har forsikret at administrasjonen i fremtiden vil ha økt fokus på de postene hvor de har feilberegnet, sier han. Men hverken JSU-lederen eller dekanen frykter at Blindern vil tro at fakultetet har «lurt» sentralledelsen og vil kreve tilbake de ekstrabevilgningene som fakultetet har fått.
– At et noe bedre resultat for fjoråret skulle få Blindern til å knipe igjen nå ser jeg på som usannsynlig, all den tid det er rettet krav mot oss om å lage et bedre studium, samstemmer Blyberg.

 Planlagte endringer kommer raskere
Både fakultetsledelsen og JSU-lederen vil at de 3,2 millionene ekstra skal brukes til å bedre studiekvaliteten for studentene.
-Dette betyr at vi raskere vil fase inn nye studiekvalitetstiltak, som for eksempel basisgrupper (faste grupper med faste lærere gjennom avdelingen, journ.anm.) som fra høsten av blir innført både for første og tredje avdeling.

Videre vil det bety at vi kan følge opp vår plan for tilsetting i ledige vitenskapelige stillinger raskere enn ellers slik at forholdstallet mellom studenter og lærere bedres, sier dekanen. JSU støtter dette, forteller Blyberg. Han vil også at nye ordninger i studiet skal innføres så raskt som mulig, og bruke noe av de friske midlene på en bedre evaluering av undervisningstilbudet.

– Slik vil studentenes tilbakemeldinger ha en reell effekt uavhengig av hva den enkelte underviser velger å gjøre med tilbakemeldingene fra studentene, sier Blyberg. Mend ersom studentene har andre ideer om hva de friske midlene kan brukes til, er det bare å ta kontakt med, sier JSU-leder Blyberg til Stud.Jur.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: