Om siden

Navnet på siden er både basert på etternavnet mitt, og uttrykket ‘ et pauli ord’, dvs. et par alvorsord. Montanus er latinsk for ‘berg’, og i genetiv blir det montani. Inspirasjonen er selvsagt Erasmus Montanus av Ludvig Holberg, den dansk-norske forfatteren som også skrev juridiske bøker. Stykket er forøvrig det eneste jeg har sett på Nationaltheateret.

Den begynte i studietiden, og etter eksamen har det vært stille. Men av og til dukker det opp noen innlegg som er litt for lange til å komme på Twitter. Derfor er bloggen beholdt. Den er også en samling av artikler jeg har hatt på trykk i Stud.Jur., Norges eldste og største tidsskrift for jusstudenter.

Bak kappen er en spalte som fremdeles går i Stud.Jur. Hensikten er å gi leserne innblikk i dommerfullmektigenes hverdag. Dette kan jeg skrive om, siden hovedregelen er at det er åpenhet i retten, se grunnlova § 100 femte ledd.Men siden det er ekte saker, må referatene som regel tilpasses; de omhander ikke det som er tauhetsbelagt eller veldig personlig for partene. Navn, datoer og steder er ofte utelatt eller endret.  Og det er uansett advokatene og undertegnede det går mest utover.

Er det noe du savner, tips, ideer eller meninger, er det bare å sende meg en e-post på s.k.berg [ætt] gmail.com

God lesing!

Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: